Menu

facebook  
133.jpg
Lid worden van YnnaturaVrijblijvend kennismakenDonateurs

It Fryske Gea

It Fryske Gea is dé provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed in Fryslân. De vereniging beheert negenenvijftig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van ruim 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie. In haar werk wordt de vereniging gesteund door meer dan 34.000 leden en ruim 400 vrijwilligers.

Enkele wellicht bekende natuurgebieden zijn Nationaal Park de Alde Feanen, ’t Oerd op Ameland, de Heide fan Allardseach, Noard-Fryslân Bûtendyks, de Lendevallei, het Rysterbosk en de 42 kilometer lange Slachtedyk (voor een volledig overzicht zie www.itfryskegea.nl)

It Fryske Gea wil haar natuurgebieden zo toegankelijk mogelijk maken door het uitzetten van wandel-, fiets en vaarroutes. Maar ook door bijvoorbeeld het organiseren van excursies en andere natuuractiviteiten en het plaatsen van informatiepanelen en vogelkijkhutten.

De vereniging kan haar werk doen dankzij de brede steun vanuit de samenleving: van de leden, van verschillende stichtingen, fondsen, organisaties en bedrijven, waaronder de stichting Ynnatura.

It Fryske Gea,
Postbus 3, 9244 ZN  Beetsterzwaag
tel.       : (0512) 381448
e-mail  : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.itfryskegea.nl